1

דעות בנושא השימוש בבעלי החיים

מתחילת המאה חולקו כ -90 פרסי נובל בתחום המדע. לפחות 60 מהם היו לגלויים מדעיים ורפואיים שהיו כרוכים בשימוש בבעלי חיים. לכן אין זה מפתיע שאנשים אלו בעלי ידע רפואי רב מסכימים כי השימוש בבעלי חיים לצרכי מחקר הינו הכרחי. זוהי דעתם של רופאים רבים וחוקרים מכל רחבי העולם וזוהי הוכחה ברורה כי המחקר בעזרת בעלי החיים ממשיך להיות חלק הכרחי לקידום המדע והרפואה.

British Association for the Advancement of Science
“בשנת1990, למעלה מ – 1000 רופאים ומדענים ובינהם כ – 13 מדענים שזכו בפרס נובל בתחום המדע, חתמו על הצהרה של האגודה הבריטית לקידום המדע בנושא השימוש בבעלי החיים לצרכי מחקר. הצהרה זו מדגישה את חשיבות השימוש בבעלי חיים לשם שיפור בריאותם של בני האדם ובעלי החיים. ההצהרה מדגישה את הצורך בהמשך השימוש בבעלי חיים על מנת לנצח בעיות רפואיות רבות בלתי מובנות כמו סרטן, איידס ומחלות אחרות”.

British Medical Association
בשנת 1993 פרסם איגוד הרופאים הבריטי סקר בנושא המחקר בעזרת בעלי החיים. הסקר הראה כי רוב הרופאים הסכימו כי השימוש בבעלי החיים לצרכי מחקר הינו חלק חיוני במחקר הרפואי. 19 מכל 20 רופאים מסכימים כי השימוש בבעלי חיים לצרכי מחקר תרם רבות לקידום הרפואה. 17 מתוך 20 רופאים מסכימים כי השימוש בבעלי חיים יהווה חלק חשוב ביותר בפתוח הרפואי העתידי. כמו רבים מאיתנו, הרופאים היו שמחים למצוא דרכים חלופיות לשימוש בבעלי חיים, אך רובם ריאליים ומאמינים כי המחקר בעזרת בעלי החיים ימשיך להיות הכרחי.

RoyalCollege of Physicians
בשנת 1993 הגוף המיצג את הרופאים בבריטניה, הצהיר כי המחקר בעזרת בעלי החיים תרם תרומה מכובדת מאוד לבריאותם של בני האדם ושל בעלי החיים וימשיך להיות חיוני גם בעתיד.

American Medical Association
דעות דומות הובעו גם בארצות אחרות. בסקר בין רופאים אמריקנים שנערך בשנת 1989 הסכימו 99 מכל 100 רופאים כי השימוש בבעלי החיים לצרכי מחקר תרם להתקדמות הרפואה. 49 מכל 100 רופאים טענו כי יהיה זה בלתי מעשי להפסיק את השימוש בבעלי החיים לצרכי מחקר על ידי שימוש בחלופות.

Nobel Laureates in Medicine or Physiology
בשנת 1996 שלחו חולים בריטיים שהתאגדו תחת הקבוצה Seriously Ill for Medical Research  שאלון כתוב בנושא השימוש בבעלי חיים לצורכי מחקר רפואי למדענים ורופאים זוכי פרס נובל לרפואה ופסיכולוגיה. החולים שאלו את החוקרים האם לדעתם הניסויים בבעלי החיים מהווים נדבך חיוני בקידום הרפואה והאם הפסקה או איסור השימוש בבעלי חיים בעתיד יעכב או יפריע בקידום הרפואה. כל 93 החוקרים שענו לשאלון תמכו ב 100% בהמשך השימוש בבעלי חיים לצרכי קידום המחקר הרפואי.

מעניין? שתפו

דילוג לתוכן